Kostpolitik

Hollænderhusene har en kostpolitik, som gælder for alle børn, dog antager vi, at familier til børn i vores aflastningstilbud har det primære ansvar for, at deres barns ernæringsmæssige behov dækkes. Personalet står selvfølgelig til rådighed med råd og vejledning.

Kostpolitikken skal sikre, at børnenes ernæringsmæssige behov dækkes. Der tages naturligvis højde for barnets alder, fysiske formåen og sundhedsmæssige tilstand.
Kosten tilpasses børnenes udviklingsalder, tygge- og synkefunktion, og tager hensyn til/afspejler f.eks. allergi, diæt, sæson, religion og højtider.

Børnene tilbydes ikke sukkerholdige morgenmadsprodukter, og saft, juice og sodavand er ikke tilgængeligt i hverdagene – dette er dog undtaget de børn, som af ernæringsmæssige hensyn skal tilbydes søde drikke

Maden til de børn med normal appetit følger de officielle kostråd, mens maden tilpasses børn hvor det er nødvendigt med en mere næringsrig og energitæt kost.

Individuelle diæter overholdes naturligvis, og vi følger de forskrifter vedrørende mad og drikke, som anbefales i forbindelse med forebyggelse, behandling og undersøgelse af specifikke sygdomme.

Måltiderne serveres altid i trygge og rolige rammer, og på en måde så barnet oplever sig set og anerkendt.

Børnene kan, i det omfang det er muligt, komme med ønsker til madplanen og deltage i madlavningen.